Σε ποιους απευθύνεται η Καλλισθενική Γυμναστική - School of Calisthenics
Σε ποιους απευθύνεται η Καλλισθενική Γυμναστική - School of Calisthenics
2303
post-template-default,single,single-post,postid-2303,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-10.1.2,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Σε ποιους απευθύνεται η Καλλισθενική Γυμναστική

 

Η Καλλισθενική αγωγή είναι ένα σύστημα προπόνησης, που δημιουργήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από αθλητές και πολεμιστές στο παρελθόν, όπως τους Σπαρτιάτες αλλά και τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκειμένου να επιτύχουν την τέλεια φυσική κατάσταση, που απαιτούσε ο τρόπος ζωής τους.
Έτσι, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι δεν ενδείκνυται για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αφού δείχνει αρκετά δύσκολη γυμναστική και οι ασκήσεις είναι πολύ εντυπωσιακές, σχεδόν ακροβατικές. Εξάλλου, οι περισσότεροι ασκούμενοι απέχουν πολύ από το <<σπαρτιάτικο>> πρότυπο και τρόπο ζωής.

Όμως στην πραγματικότητα, η Καλλισθενική Γυμναστική απευθύνεται σε όλους και σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα από άλλα σπορ και συστήματα εκγύμνασης.
Αυτό συμβαίνει γιατί βασίζεται στην αρχή της προοδευτικότητας και για αυτόν τον λόγο δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία ή αθλητικό υπόβαθρο.
Οι ασκήσεις είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και ο καθένας -ανεξαρτήτως τρόπου ζωής και αθλητικής εμπειρίας- μπορεί να ξεκινήσει από τα απλά και εύκολα και να προχωρήσει σταδιακά σε ασκήσεις πιο σύνθετες και απαιτητικές. Είναι γυμναστική φιλική προς όλες τις ηλικίες, ενώ το φύλο και το παραπανίσιο σωματικό βάρος δεν αποτελούν εμπόδιο. Ενδείκνυται ακόμα και για αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς.
Χρησιμοποιεί το βάρος του σώματος του ασκούμενου και δεν γίνεται χρήση ελεύθερων βαρών. Αντιθέτως, ο αθλούμενος χρησιμοποιεί τον χώρο και τα αντικείμενα γύρω του, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το δικό του βάρος για να ασκηθεί.

Μέσα από μία ανεξάντλητη ποικιλία ασκήσεων ο κάθε ένας που ασχολείται με την Καλλισθενική έχει την δυνατότητα να φτάσει τις δεξιότητες του σώματός του όσο μακριά επιθυμεί, προχωρώντας πάντα με τον δικό του ρυθμό και σε συνάρτηση με τον τρόπο που ανταποκρίνεται το σώμα του. Δίνοντας έμφαση στην κινητικότητα των αρθρώσεων και την σταδιακή ενδυνάμωση των μυών σε όλο τους το εύρος, η Καλλισθενική αγωγή μεταμορφώνει το σώμα σε μία λειτουργική μηχανή, που πέρα από μία ωραία εμφάνιση, παρέχει ποιότητα στον καθημερινό τρόπο ζωής με την απαραίτητη δύναμη και ευεξία, χωρίς τραυματισμούς και πόνο.

Παράλληλα, ο αθλούμενος εξασκεί την ευλυγισία, την ισορροπία και την συγκέντρωσή του, δεξιότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με την Καλλισθενική, αφού το συγκεκριμένο σύστημα προπόνησης αποτελείται από συνδυασμό όλων των παραπάνω και για αυτό γυμνάζει σφαιρικά όλο το σώμα.
Άρα η Καλλισθενική δεν ήρθε για να γυμνάσει στρατιώτες ή νεαρούς άντρες φανατικούς με το fitness ούτε απαιτεί κορμί body builder και προηγούμενη εμπειρία στον πρωταθλητισμό για να τα καταφέρει κανείς.
Απευθύνεται σε όσους αντιλαμβάνονται ότι το κορμί τους είναι το μοναδικό όχημα που θα έχουν ποτέ για να μεταφέρουν την ύπαρξη τους και θέλουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για αυτό.Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη εμπειρία σας
Συνεχίζοντας αποδέχεστε την
Πολιτική για Cookies
Ναι, Δέχομαι!
Δε Δέχομαι