Η καλλισθενική γυμναστική ως πρόληψη | School of Calisthenics
Η καλλισθενική γυμναστική ως πρόληψη | School of Calisthenics
770
post-template-default,single,single-post,postid-770,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-10.1.2,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Η καλλισθενική γυμναστική ως προληπτικό μέτρο

Η καλλισθενική γυμναστική ως προληπτικό μέτρο

H σύγχρονη καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν παρασύρει τους πάντες σε μια διαρκή κούρσα υποχρεώσεων όπου το στρες και το άγχος κυριαρχούν.
Επιπρόσθετα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διάγουν καθιστική ζωή και το σώμα τους βρίσκεται για πολλές ώρες σε λάθος στάση, επιβαρύνοντας κυρίως τον αυχένα και την πλάτη. 

Τα σύνδρομα υπέρχρησης, με πολύ κοινό αυτό των καρπών, έχουν γίνει ρουτίνα για πολλά επαγγέλματα. Δείτε περισσότερα εδώ

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σπάνια μία σπονδυλική στήλη είναι τέλεια εκ γενετής, αλλά συνήθως εμφανίζει προβλήματα όπως λόρδωση, κύφωση, σκολίωση (σε διαφορετικό βαθμό σε κάθε άνθρωπο), συντελούν στο τελικό αποτέλεσμα που είναι ο χρόνιος πόνος, η βράχυνση των μυών, η εμφάνισης κήλης στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τελικά η εκφύλιση της σπονδυλικής στήλης σε μεταγενέστερα στάδια.
Αυτός είναι ο λόγος που προβλήματα τέτοιας φύσης αποκαλούνται πολύ συχνά και «νόσοι του γραφείου», υποδηλώνοντας τα αποτελέσματα αυτού του αφύσικου τρόπου ζωής, που διάγει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Η συστηματική άσκηση και γενικά ένας πιο ενεργητικός τρόπος ζωής, σίγουρα αποτελούν το πρώτο βήμα για πρόληψη και θεραπεία τέτοιων παθήσεων.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η Καλλισθενική γυμναστική.
Όντας γυμναστική με το βάρος του σώματος, η οποία τηρεί την αρχή της προοδευτικότητας και της σταδιακής προσαρμογής του κάθε σώματος στις απαιτήσεις της άσκησης, η Καλλισθενική γυμναστική μπορεί να αλλάξει το κορμί του κάθε ασκούμενου θεαματικά και να προσδώσει ποιότητα στην ζωή του.

Ενδυναμώνει εξαιρετικά τον κορμό, με αποτέλεσμα να συγκρατεί την σπονδυλική στήλη στην θέση της και να ανακουφίζει από τους πόνους που προξενεί η κακή στάση του σώματος. Μέσα σε μικρό διάστημα επιτυγχάνεται η ορθοσωμία και η σωστή θέση γίνεται συνήθεια στον ασκούμενο.
Η Καλλισθενική γυμναστική αποσκοπεί πρώτα στην υγεία και στην ευεξία του αθλούμενου και έπειτα στην εμφάνισή του.  Ένα όμορφο, ευκίνητο σώμα με λειτουργική δύναμη είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτής της σταδιακής διαδικασίας. Γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο, ονομάστηκε Καλλισθενική. Συνδυασμός κάλλους και σθένους.

Ας βάλουμε την Καλλισθενική Γυμναστική στη ζωή μας σαν σύστημα προπόνησης, ψυχαγωγίας, αλλά κυρίως πρόληψης όσων προαναφέρθηκαν. Ας εκμεταλλευτούμε τη γνώση των προγόνων μας και αφού την προσαρμόσουμε στα σύγχρονα δεδομένα, ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε φυσικά, αναγεννώντας την επαφή με το σώμα μας και τον εσώτερο εαυτό μας.

Η Καλλισθενική γυμναστική μπορεί να αλλάξει το σώμα και την ψυχολογία, να γίνει τρόπος ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς.

Δεν είναι χόμπι, είναι ανάγκη.

Δείτε το πρόγραμμα και τιμέςΧρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη εμπειρία σας
Συνεχίζοντας αποδέχεστε την
Πολιτική για Cookies
Ναι, Δέχομαι!
Δε Δέχομαι